• Rozpis sezóny
  • Výsledky
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A - tým B - tým Dorost Žáci Přípravka Články Napište nám
    Tým Beverly dosáhl na zlatý hat-trick (4. 1. 2009)



    Vítězný tým Beverly Hills s pohárem

    Na Novoročním turnaji lipeneckých čtvrtí padl letos druhý hat-trick. Po Parceloně, která vyhrála v letech 2004 až 2006, se potřetí za sebou podařilo zvítězit i týmu Beverly Hills.

    Letošní turnaj také mohl být nazván "O sud starosty Michala Popka". Ten totiž věnoval vítěznému družstvu sud plzeňského piva, který nedávno vyhrál v tombole na valné hromadě Sokola. Pro druhý tým v pořadí pak přinesl karton lahvové dvanáctky. Především však ocenil, že se na turnaji opět sešla spousta lidí, a to i v silném mrazu (teploměry ukazovaly mezi minus 12 a 15 stupni), a stala se z něj dobrá příležitost k setkání lipeneckých občanů v právě zahájeném roce.

    Boje ve skupinách
    Protože letos ubyl jeden tým, muselo se hrát v jedné skupině se čtyřmi týmy a v jedné s pěti. Ta se čtyřmi týmy měla favority v Hasičích A, což byl prakticky loňský tým Cosa Nostra skončivší na třetím místě, a v obhájci titulu Beverly Hills. Tyto dva týmy s přehledem porazily Hasiče B a jazýčkem na vahách mohla být nevyzpytatelná Slátanina posílená o mladé borce Robina "Nelidu" Poula a Petra "Knedlíka" Jackla.

    A skutečně s ní oba favorité měli hodně práce, tým Beverly dlouho vedl jen 1:0 a teprve v posledních vteřinách hry upravil Petr "Kutil" Novák na 2:0. V utkání s Hasiči A dokonce Slátanina vedla a "odešla" teprve v závěru, kdy hasičská juniorka otočila zápas na 3:1. Díky o gól lepšímu skóre postoupil z prvního místa tým Beverly, jako druzí šli do semifinále Hasiči A. Na Slátaninu zbyl boj o celkově páté místo, Hasiči B bojovali v miniturnaji útěchy o 7. až 9. místo.

    Dva postupující z druhé, pětičlenné skupiny vykrystalizovali také poměrně brzy. I když od překvapení nebylo daleko hned v prvním zápase, když nabuzená Parcelona nemohla a nemohla překonat narychlo sestavený tým Járina. Blamáži unikla až v poslední minutě zápasu, kdy se hlavou trefil Pepa Tatar. Parcelona nakonec vyhrála o jediný gól všechny své zápasy a až v posledním zápase ztratila dva body s Kazínem, ale to už oba celky věděly, že postupují.

    Znovuzrození Ptáci prohráli své dva nejdůležitější zápasy ve skupině proti přibližně stejně silným soupeřům (Parcelona, Kazín) dvakrát 1:2 a do seminifinále se neprotlačili. Roklím navíc nevyšel ani zápas s Ptáky a zbyla na ně jen skupina útěchy o 7. až 9. místo.

    Zápasy o umístění
    Hned v prvním zápase o umístění musely o vítězi rozhodnout penalty. Utkání Ptáků se Slátaninou skončilo bezgólovou remízou, i když Ptáci museli čelit čtyři minuty přesilovce po vyloučení Tomáše "Lojzy" Císařovského, který neunesl chybný výrok rozhodčího Jireše a poslal ho do pr...

    V penaltovém rozstřelu se první zmýlil Petr "Knedlík" Jakcl a dal šanci Pavlovi "Mácovi" Macků z Ptáků rozhodnout. Ten však nedal a příležitost vyrovnat stav měl zkušený matador v dresu Slátaniny Petr "Číča" Provazník. Když ale ani ten neproměnil, skončila Slátanina šestá a Ptáci pátí.

    Ve skupině o 7. až 9. místo Rokle vyhrály oba své zápasy a skončily tedy celkově sedmé. Hasiči B přetlačili Járina 1:0 a odpoutali se z loňského posledního místa. Na Járina zbyla jen cena útěchy, karton černého piva.

    Semifinálové boje se od sebe lišily. Mužstvo Beverly drželo otěže zápasu proti Kazínu pevně v rukách hned od počátku a poměrně snadno dalo tři góly a hrálo na jistotu. Na konečných 3:1 snížil až chvíli před koncem pozdější nejlepší hráč i střelec turnaje Honza Vlček.

    To ve druhém utkání na sebe narazily křemeny a od kopaček se jen jiskřilo. Brankáře však nepřekonal nikdo a musely rozhodnout penalty. Při nich zkušený Honza "Krbec" Kerbach natolik zhypnotizoval mladé střelce Pepu Vladyku a Pavla Vodrážku, že svými pokusy nastřelili jen jeho mohutné tělo. Do finále šla tedy Parcelona a zopakovala si souboj s Beverly.

    Boj o třetí místo vyšel lépe mladíkům v hasičských dresech a po dvou gólech Pepy Vladyky a Radka Šedivého si tento perspektivní tým zopakoval své loňské třetí místo, byť pod jinou hlavičkou.



    Rozhodující gól finále. Vlevo je střelec Pavel "Šuby" Šubrt právě zatínající pěst ve vítězném gestu

    Finále mělo opět obrovský náboj. Začal ho lépe obhájce titulu z Beverly. Zdeněk Scheib se na pravé straně po vzoru Mateje Krajčíka zbavil svého soupeře a krásným pasem našel nalevo nabíhajícího Pavla "Šubyho" Šubrta. Ten si míč zpracoval a chladnokrevně umístil míč do levého spodního rohu. Shodou okolností do stejného místa jako loni ve finále Martin "Pytlák" Říha. Hráči Beverly pak měli dvě velmi nadějné šance, ale Taška přestřelil a Šubymu v rozhodující chvíli přeskočil míč nohu.

    Utkání se chýlilo k závěru a nervy pracovaly. Krbec s míčem na noze povyběhl z branky a chtěl rozehrát na své spoluhráče. Taška mu však přihrávku zblokoval a míč se odrazil napravo k brance Parcelony. Ještě však nebyl v brankovišti, a tak ho Krbec nemohl vzít do ruky a chránil ho jen tělem. Taška chtěl skluzem "překabátit" a poslat míč do prázdné branky. Jenže neopatrně zezadu srazil Krbce a konflikt mezi dvěma nejlepšími kamarády, kteří spolu turnaj vlastně organizují, byl na světě. Krbec se ohnal rukou a být to možná někdo jiný než Taška, schytá to daleko víc. Taška dostal od rozhodčího Kováříka červenou kartu (Krbec ani žlutou) a tým Beverly dohrával jen se třemi hráči v poli. Do konce však zbývala pouhá minutka, takže stav zůstal 1:0 a fotbalisté Beverly mohli oslavovat zlatý hat-trick. A konflikt? Po zápase po něm nebylo ani památky, ale lipenecké nálevny zas měly o čem povídat...



    Inkriminovaný okamžik finálového souboje. Jarda "Taška" Kábele se nešikovně natahuje za míčem a přitom podráží Krbcovu stojnou pravou nohu. Za tento byť neúmyslný faul viděl červenou kartu

    Turnaj se díky počasí mohl uskutečnit na hlavním hřišti a organizátoři tak nemuseli využít pohostinnosti hasičů, kteří jako obvykle nabídli staré hřiště. Silné mrazy ale zpevnily trávník na velkém hřišti natolik, že se na něm dalo hrát bez rizika poškození. Hasiči tak mohli vytápěné stany s občerstvením postavit pod topoly za spodní brankou. Kéž by počasí přálo i příští rok a mohli jsme turnaj na velkém hřišti zopakovat!

    Výsledky
    Skupina A
    1. Beverly Hills 8:1 7 bodů
    2. Hasiči A 8:2 7 b.
    3. Slátanina 8:5 3 b.
    4. Hasiči B 0:16 0 b.

    Výsledky
    Skupina B
    1. Parcelona 6:3 10 bodů
    2. Kazín 10:3 8 b.
    3. Ptáci 6:6 6 b.
    4. Rokle 2:3 4 b.
    5. Járin 1:10 0 b.

    Skupina o 7.-9. místo
    Rokle - Járin 1:0 (započítáno ze skupiny B)
    Hasiči B - Rokle 1:7
    Járin - Hasiči B 0:1

    O 5. místo
    Ptáci - Slátanina 0:0, na penalty 2:1

    Semifinále
    Parcelona - Hasiči A 0:0, na penalty 2:1
    Beverly - Kazín 3:1

    O 3. místo
    Hasiči A - Kazín 2:0

    Finále
    Beverly - Parcelona 1:0

    Fotogalerie
    Návod na prohlížení: další fotka se zobrazí poté, co kliknete na nápis "další" nebo jen na jakékoli místo na fotce. Komu nestačí toto minialbum, větší fotky najde ZDE a také ZDE
    .





    Konečné pořadí
    (v závorce loňské pořadí)
    1. Beverly Hills (1.)
    2. Parcelona (2.)
    3. Hasiči A (3. jako Cosa Nostra)
    4. Kazín (5.)
    5. Ptáci (8.)
    6. Slátanina (-)
    7. Rokle (7.)
    8. Hasiči B (10.) 9. Járin (9.)


    Nejstarší hráč
    Bohouš Červený (Járin) 64 let
    Nejmladší hráč
    Karel Vladyka (Hasiči A) 14 let
    Nejlepší hráč
    Honza Vlček (Kazín)
    Nejlepší brankář
    Jirka "Háza" Havlíček (Beverly)
    Nejlepší střelec
    Honza Vlček (Kazín) 6 gólů

    další střelci:
    5 gólů - Láďa Báča (Beverly)
    4 góly - Pepa Vladyka (Hasiči A), Tomáš Durňák (Ptáci)
    3 góly - Petr Macků (Parcelona) Nenad Milovanovič (Slátanina), Vašek Cipra, David Culek (Rokle)
    2 góly - Zdeněk Scheib, Petr "Kutil" Novák (Beverly), Tomáš "Štigy" Štengl (Parcelona), Honza Cikrt, Honza Machačný, Radek Šedivý (Hasiči A), Vítek Mázdra, Milda Tůma (Kazín), Tomáš Melich (Ptáci), Jakub Hlava, Robin Poul (Slátanina), Petr Fatka (Hasiči B)
    1 gól - Vláďa "Halgy" Halgaš, Jarda "Taška" Kábele, Pavel "Šuby" Šubrt (Beverly), Michal "Kelda" Kelíšek, Pepa Tatar (Parcelona), Petr Vlček (Kazín), Martin "Čína" Činovec, Pavel "Máca" Macků (Ptáci), Petr "Knedlík" Jackl (Slátanina), Pavel "Tuček" Netolický, Pavel Kulík, Vlasta "Marta" Mikoláš (Rokle), Honza "Fík" Fiktus (Járin)


    Článek o loňském ročníku
    zde
    (jkl)