• Rozpis sezóny
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Články
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A tým B tým St.žáci Ml.žáci St.přípr. Ml.přípr. Školička a dívky SG

    Marek Vodička se po 10 letech vrací do Lipenců (14. 7. 2024)

    Po deseti letech se z fotbalových cest vrací na lipenecký "rodný" trávník 21letý Marek Vodička. Byl členem úspěšného mužstva přípravky pod vedením trenéra Jirky Pospíšila. Tento tým připomínal současnou starší přípravku. Neměl se soupeři slitování a vyhrával, co se dalo.

    Potom se však kluci rozutekli a snažili se sbírat zkušenost ve vyšších soutěžích. Někteří šli do Povltavské fotbalové akademie do Davle, Marek však zvolil Tempo. To bylo v roce 2014. Po třech letech pak přešel do Vyšehradu a tam si zahrál nejvyšší pražskou soutěž - přebor. Občas zaskakoval i za béčko, které hrálo proti lipeneckému áčku. A tak Mára hrál i proti svému prvnímu klubu.

    Po deseti letech se vracíš na hřiště, kde jsi s fotbalem začínal, udělal první kličky a dal první góly. Cítíš nějaký sentiment, nebo prostě jen obuješ kopačky a půjdeš na to?

    Jsem rád, že se přestup povedl. Myslím si, že budu nervózní před prvním zápasem, ale jakmile se dostanu na hřiště, nervozita ze mě spadne.

    V přípravce a mladších žácích jste před těmi deseti a více lety měli skvělou partu a vyhrávali skoro každý zápas. Dá se na to navázat?

    Všichni chceme vyhrávat, budeme se snažit předvádět co nejlepší výkony. Věřím, že si budu s klukama na hřišti rozumět a budeme hrát hezký fotbal.

    Už jsi mluvil s vedením týmu a diskutovali jste o tom, jaká bude tvoje pozice?

    Ano, mluvil, já se momentálně nejlíp cítím na pozici stopera, ale zvládnu odehrát střed či kraj zálohy. Uvidíme, kam mě trenér postaví.

    Jsi jasnou posilou pro áčko. Avšak v Lipencích A-tým moc netrénuje. Budeš to chtít změnit a strhnout do poctivé přípravy více lidí?

    Co jsem se bavil s klukama, tak to všichni chceme změnit, bez tréninků by to nešlo. Přál bych si, aby se kluci dokázali hecnout a chodili na tréninky s chutí.


    Marek Vodička v dresu Vyšehradu. Shodou okolností v zápase proti Tempu, kde hrál předtím

    Co myslíš, že ti dalo působení na Tempu a na Vyšehradě? Co z toho využiješ v Lipencích?

    Myslím si, že můžu nejvíc těžit z působení na Vyšehradě, kde jsem hrával pravidelně Pražský přebor, nasbíral jsem spoustu užitečných zkušeností. Chtěl bych je využít ve prospěch mužstva a předávat je dál.

    Těšíš se na fanoušky od Chytrého klandru, nebo máš spíš obavu, že tě budou kritizovat? Budeš tam asi většinou mít i rodinnou podporu...

    Těším se na ně moc! Doufám, že nás budou podporovat v hojném počtu. A jestli přijde nějaká kritika od klandru, bude určitě oprávněná.

    Co napsal web Slavoje Vyšehrad:
    Šemíci zahájili přípravu na novou sezonu už bez Vodičky a Lískovce
    ...Zatímco během dlouhé zimní pauzy odešel de facto jen obránce B-mužstva Jaromír Blín, tentokrát bude asi odchodů o něco víc. V kádru už nyní chybějí dva defenzivní fotbalisté: 21letý Marek Vodička a 19letý Martin Lískovec. Zatímco Vodička bude hrát z důvodu pracovního vytížení nižší soutěž, konkrétně I. B třídu za Lipence (kde s fotbalem před patnácti lety začínal), Lískovec přestoupil do týmu divizního nováčka Přední Kopaniny...
    (jkl)