• Rozpis sezóny
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Články
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A tým B tým St.žáci Ml.žáci St.přípr. Ml.přípr. Školička a dívky SG

    Novým předsedou je Pavel „Mikša“ Rubeš. Znovu po 18 letech (4. 2. 2024)

    Výbor TJ Sokol Lipence v pondělí 29. ledna 2024 navázal na valnou hromadu a zvolil ze svého středu nového předsedu. Stal se jím Pavel „Mikša“ Rubeš, který v čele klubu už stál, a to v letech 2002-2005. Vystřídal tak Jiřího Pavlíčka, který byl předsedou 18 let, nejdéle ze všech předsedů ve 105leté historii klubu.

    „Před 18 lety jsem odcházel, protože jsem měl malé děti. Teď už jsou velké, a tak jsem nakonec kývl na naléhání kamarádů z klubu, abych se do předsednického křesla vrátil,“ řekl staronový předseda Pavel Rubeš. „Děkuji Jirkovi za všechno, co ve své funkci dokázal a jak klub pomáhal rozvíjet,“ dodal.

    Připomněl, že za dob předsednictví Jiřího Pavlíčka postoupil A-tým z II. třídy do I.B a posléze i do I.A třídy (nyní I.B třída), počet družstev mládeže se zvýšil ze dvou na pět (nyní čtyři) a svého času zde včetně staré gardy byla až čtyři mužstva dospělých (nyní tři). Podařilo se zorganizovat čtyři velké fotbalové show pokaždé s více než 1000 diváky. Budova na hřišti má novou střechu, kabiny a sprchy, funguje umělá závlaha napojená na vratnou studnu.

    Jen s tou novou budovou šaten na východní straně hřiště se nepodařilo pohnout. „To zůstává jako jeden z hlavních úkolů pro mě a mé spolupracovníky ve výboru. Cesta k nové budově ale bude ještě těžká a dlouhá. Spíš se těšíme na to, že se podaří na dolním hřišti vybudovat novou plochu s umělou trávou a osvětlením. Zaslouží si to nejen fotbalový klub, ale celá obec. Chodit sem bude moci škola i ostatní organizace, hřiště s umělkou se dá pronajímat například i na Hanspalskou ligu,“ uvedl Pavel Rubeš.

    Zdůraznil, že má radost především z výchovy mládeže a že ji bude i nadále podporovat. „Kluci kolem Martina Říhy a Pavla Haška dali dohromady úžasný tým přípravky. Nepamatuji se, že by naši junioři vyhrávali zápasy i turnaje jako na běžícím páse a byli postrachem soupeřů. Snad jim to vydrží až do dorostu a dospělosti,“ uzavřel.

    Nejdéle sloužící předsedové TJ Sokol Lipence
    1. Jiří Pavlíček 2005-2024 18 let 2. Slavomír Bednář 1974-1986 12 let 3. Michael Hájek 1986-1995 9 let
    (jkl)