• Rozpis sezóny
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Články
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A tým B tým St.žáci Ml.žáci St.přípr. Ml.přípr. Školička a dívky SG

    Předseda po 18 letech skončil, ve výboru je Tomáš Poul (14. 1. 2024)


    Předseda klubu Jiří Pavlíček se na valné hromadě po 18 letech rozloučil a rezignoval

    Rekordman v počtu odsloužených let na předsednickém křesle TJ Sokol Lipence Jiří Pavlíček se v sobotu na valné hromadě po 18 letech rozloučil a rezignoval na svou funkci.

    Výbor a ostatní přítomní členové a také místostarostka obce Ivana Žáková mu poděkovali za jeho práci. Expředseda dostal lipenecký červenobílý pruhovaný dres s číslem 18 - jako symbol počtu let strávených v čele klubu.

    "Nekončím s prací pro Sokol úplně. Zůstávám zastupitelem obce a budu klukům ve výboru pomáhat aspoň na dálku," řekl Jiří Pavlíček. "Děkuji moc všem spolupracovníkům, především trenérům mládeže. Myslím, že mít sedm týmů v Lipencích na krásném travnatém hřišti, starat se o zábavu a pohyb téměř šedesáti dětí, dělat pravidelně akce i pro ostatní spoluobčany je něco, za co se nemusíme stydět," dodal.


    A jak to bylo před 18 lety? Na valné hromadě ještě v hostinci U Lišků v listopadu 2005 rezignoval Pavel "Mikša" Rubeš a předával své znalosti Jiřímu Pavlíčkovi

    Do devítičlenného výboru byl poté zvolen brankář A-týmu Tomáš "Nelida" Poul, který už se více než půl roku na vstup do vedení klubu připravoval a navštěvuje pravidelné schůze fotbalového představenstva.

    Původní myšlenka byla, že se do práce zapojí více členů, především z řad aktivních fotbalistů. A že budou výbor moci opustit "staří zbrojnoši", kteří slouží dvacet a více let. To se bohužel zatím nepovedlo, ale dříve nebo později to bude nezbytné. "Ano, přiznávám, že jsem chtěl také skončit. Mám teď kvůli práci v ČTK daleko míň času," uvedl místopředseda Jaroslav "Taška" Kábele. "Jenže by nastal dominový efekt. Pokud bych rezignoval já, chtěli to zabalit i další členové výboru - a noví tady zatím nejsou." Výbor je ale otevřen dalším zájemcům a většina členů je připravena předat své zkušenosti s provozem klubu dalším zájemcům.



    Nového předsedu zvolí členové výboru ze svého středu na příštím zasedání.

    Postupná cesta k umělce
    Ve zprávě o činnosti za rok 2023 odcházející předseda připomněl dílčí úspěchy, kterých se podařilo v uplynulém roce dosáhnout. "Díky podpoře městské části jsme dokončili oplocení kolem areálu včetně elektrického ohradníku proti divočákům," uvedl Jiří Pavlíček.

    Správce areálu Pavel "Pajda" Hájek se postaral o rekonstrukci klubovny v hlavní budově a nyní upravuje garáž. Pod vedením místopředsedy klubu a bývalého šéfa stadionu Sparty na Letné Antonína Kříže se pak povedlo rekultivovat malé hřiště. Naneštěstí si na nový zelený pažit našla cestu divoká prasata, která ve staré části plotu na severozápadní straně areálu udělala díru a rozryla část trávníku. "Až bude lepší počasí, vrhneme se na to. Ovšem zahájení provozu se tak bohužel odsouvá," konstatoval Antonín Kříž.


    Místopředseda klubu Antonín Kříž předává odcházejícímu předsedovi Jiřímu Pavlíčkovi lipenecký dres se symbolickým číslem 18 za stejný počet let strávených ve funkci

    V loňském roce byla také prodloužena smlouva na nájemce restaurace U Chytrého klandru. Nakonec ze tří zájemců zůstal jen ten dosavadní Petr Macků a smlouvu prodloužil na další období. Součástí smlouvy je závazek na vylepšení prostředí stánku.

    Nenápadná, ale důležitá práce je zatím ukryta v pozadí. A to je příprava umělé hrací plochy na dolním hřišti ve spolupráci s městskou částí. V běhu je stavební povolení a zároveň se zjišťují možnosti na získání dotace. "Troufám si tvrdit, že už jsme minimálně v polovině cesty," řekla místostarostka Ivana Žáková.

    Termín zahájení stavby je samozřejmě dosud těžké určit, proto přišla i ta dílčí investice do rekultivace přírodního trávníku. "Bez toho by na něm prakticky nešlo hrát. A my tu plochu potřebujeme hlavně pro mládež," řekl Antonín Kříž.


    Místostarostka obce Ivana Žáková děkuje odstupujícímu předsedovi TJ Sokol Lipence Jiřímu Pavlíčkovi za 18 let práce pro fotbal

    Co se chystá v novém roce
    Kromě fotbalových cílů, kterými jsou záchrana I.B třídy pro A-tým a II. třídy pro B-tým, ale hlavně další nabírání a výchova mládeže, má klub i další práci v areálu.

    Čeká nás oprava ochranných sítí za brankami, montáž nových laviček, osazení nové dlažby před šatnami, vylepšení zázemí pro rozhodčí a oprava a rozšíření osvětlení. "Chtěli bychom postavit dva sloupy a osvítit dolní polovinu velkého hřiště, aby podzimní tréninky nemusely končit v půl šesté nebo v šest hodin," vysvětlil Jiří Pavlíček.

    Ve výhledu je i ohřev vody z teplovzdušného čerpadla nebo solárních panelů. "Za elektřinu a topení platíme majlant," poznamenal místopředseda a pokladník Vlastimil Procházka. "Budeme se snažit investovat do alternativních zdrojů."

    Klub rovněž v roce 2024 tradičně uspořádá Čarodějnice a chystá menší oslavu 105. výročí založení.

    Co přišlo jako "dárek" shůry, je zvýšení členských příspěvků FAČR. "Celkem jsme to očekávali, ale že to bude o sto procent, to je celkem síla," konstatoval Jaroslav "Taška" Kábele. Nyní tak bude dospělý člen platit 400 Kč za rok, mládež 200 Kč. A to jsou peníze, které sice vybírá klub, ale automaticky je přeposílá do FAČR. "Doufejme, že se nám aspoň část vrátí v dotacích na trenéry a na vybavení pro děti," uvedl pokladník Vlasta Procházka.

    To znamená, že členové budou platit takto:
    dospělí hráči 2200 Kč + 400 Kč FAČR
    stará garda 1100 Kč + 400 Kč FAČR
      studenti do 18 let 1100 Kč + 200 Kč FAČR
      nehráč, ale registrovaný v IS FAČR kvůli vkládání do zápisu o utkání 500 Kč
    neregistrovaný v IS FAČR 300 Kč
    trenéři platí jen 400 FAČR

    Rozpočet už milion korun
    Vlasta Procházka ve svém referátu o stavu pokladny znovu zdůraznil, jak důležité je včasné placení členských příspěvků. "Dostáváme sice nějaké příspěvky od obce, dotace od magistrátu nebo od Národní sportovní agentury, ale příspěvky jsou základ," prohlásil Vlasta Procházka. Platí princip, že kdo nemá zaplacené příspěvky, nemůže za TJ Sokol Lipence hrát.

    Rozpočet klubu už vystoupal na milion korun. "Děkujeme vedení městské části za podporu, je to velmi významná část našeho hospodaření, hlavně do investic v areálu. To bychom sami nezvládli," řekl Jiří Pavlíček. "Aspoň se ale můžou všichni na vlastní oči přesvědčit, že to nejsou vyhozené peníze a že areál slouží i všem dalším Lipaňákům," dodal.

    Poděkování
    Vedení klubu na valné hromadě rovněž poděkovalo trenérům jednotlivých týmů:
    A-tým: Ivan Hašek, manažer Jan Kerbach
    B-tým: Vladimír Halgaš, Jaroslav Kábele, Paul Ginnane
    Starší žáci: Lenka Šamanová, Tomáš Bernklau, Matěj Císařovský, Jakub Potměšil
    Starší přípravka: Martin Říha, Pavel Hašek, Petr Hůrka, Martin Bechyně
    Mladší přípravka: Marek Vokurka, Martin Rybák
    Školička: Pavel Hašek, Josef Vladyk, Luboš Slavík
    Stará garda: Jaroslav Kábele


    Šéftrenér mládeže Martin Říha děkuje jediné ženě v trenérském týmu Lence Šamanové. "Nedovedu si představit, co bychom si bez ní počali," poznamenal Martin Říha

    Na závěr poděkoval předseda za vynikající spolupráci hasičům a modelářům, kteří mimo jiné pomohli zapůjčením svých areálů na Novoroční turnaj.
    (jkl)