• Rozpis sezóny
  • Výsledky
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A - tým B - tým Dorost Žáci Přípravka Články Napište nám
    Václav Cipra mediální hvězdou



    Trenér dorostu Sokola Lipence Vašek Cipra se stal mediální hvězdou! Deník Blesk si ho vybral jako testera stejného automobilu, jakým se vozí kouč české reprezentace Karel Brückner. A protože starý "Klekípetra" (Brücknerova přezdívka) je nerudný morous, který se s novináři moc nebaví, sáhl Blesk na radu našeho mediálního zástupce (Tašky) po Václavovi.

    Článek vyšel v pátek 1. června pod titulkem
    Víme, jak se vozí Brückner
    Blesk píše:

    Jaký je trenér fotbalové reprezentace Karel Brückner řidič?

    "Takový průměrný, blbě couvám," prozradil na sebe. A v čem se Brückner vozí? Blesk měl možnost otestovat jeho limuzínu Hyundai Grandeur. A protože nejznámější český trenér testy aut nedělá, poprosili jsme o zkušební jízdu jednoho z jeho kolegů...

    Když Václav Cipra, trenér dorostu SK Lipence, viděl Brücknerovu limuzínu, úplně zjihl. "Pánové, tohle auto má jedinou chybu - že není moje. Cítím se úplně jako Brückner," lebedil si Cipra s úsměvem usazený za volantem. Brückner si na pohodlí služebního vozu opravdu potrpí, o tom není sporu. "Ale jezdíval jsem i Škodou Spartak, dacií a žigulíky," prozradil před časem doyen.

    Naopak Cipra jezdí na tréninky obyčejnou starou škodovkou dodnes. "Jó, hyundai má parádní volant, klimatizaci, navigaci, kožené sedačky s elektrickým nastavováním, automatická převodovka. To by se mi taky líbilo. Karel si prostě žije," říkal Blesku krátce předtím, než se ujal role kouče před důležitým zápasem svých svěřenců o záchranu v soutěži proti dorostu Admiry Praha.

    I Brücknera čeká důležitý zápas. Když Češi zítra ve Walesu nevyhrají... Raději nedomýšlet. "No právě," utrousil Cipra. "Jezdit tímhle krasavcem a mít tak obrovskou odpovědnost jako Karel? Ne, ne. Já bych neměnil, radši zůstanu ve svý škodovčičce a mám klid," vyprávěl.

    Jednu výtku Cipra ke kolegovi ale měl. Průšvih s prostitutkami by řešil tvrději. "Mí kluci se taky nalejou a chodí za holkama. Jenže pokud poruší úmluvu, mají smůlu. Nehrajou. A může to být třeba nejlepší hráč. Posadil bych i Rosického. Podrazy já nesnáším," uzavřel trenér.



    Karel Brückner, trenér české reprezentace
    Věk: 67 let
    Největší úspěchy: semifinále EURO 2004, účast na MS 2006
    Stav: ženatý
    Záliby: Zahrádka. Rád bydlí v luxusních hotelech, které při pobytech neopouští.
    Občanské povolání: projektant
    Používané osobní auto: Hyundai Grandeur



    Václav Cipra, trenér dorostu SK Lipence
    Věk: 59 let
    Největší úspěchy: postup do krajské soutěže s týmem dospělých i dorostu
    Záliby: zahrada, fotbal
    Stav: ženatý
    Občanské povolání: trávníkář Sparty
    Používané osobní auto: Škoda 120
    Autor: rc, nos (1. 6. 2007)