• Rozpis sezóny
  • Výsledky
  • Tabulky
  • Fotogalerie
  • Kontakty
  • Odkazy
  •  
    A - tým B - tým Dorost Žáci Přípravka Články Napište nám
    Na lipeneckém trůnu dál sedí Parcelona (8. 1. 2006)




    Vítěz Novoročního turnaje lipeneckých čtvrtí 2006, tým Parcelona: Tonda "Dědek" Kříž, Michal "Hroch" Hájek, Michal "Kelda" Kelíšek, Martin Barva, Pepa Tatar, dole Petr "Brdy" Bernklau, Honza "Krbec" Kerbach, Pavel "Příba" Přibyl, Tonda Kulda a věrný fanoušek pan Tatar
    Další fotografie zde.


    Sesazení Parcelony z trůnu se letos zase nepovedlo. Tento tradiční tým, i když tentokrát netradičně poskládaný spíše z legionářů než z domorodých Lipaňáků, opět slavil vítězství v turnaji a za posledních pět let ho vyhrál čtyřikrát. Inu, manažerské schopnosti Honzy "Krbce" Kerbacha by mohli závidět i na Letné...



    Letos sice nebylo tak hezké počasí jako loni, kdy byl překonán teplotní rekord, ale i tak můžeme říct, že se turnaj velmi vydařil. Zúčastnilo se ho deset družstev, o čtyři více než minule, a snad všichni odcházeli ze starého hřiště nebo posléze z osvěžovny U Lišků spokojeni. Jedinou chybičkou na kráse bylo málo gólů, spousta zápasů ve skupinách skončila 0:0 nebo 1:0. Příště použijeme branky z minifotbalu (5x2 metry), na které hraje přípravka.

    Turnaj se hrál ve dvou skupinách. Áčko s přehledem vyhrál černý kůň soutěže Kazín. O druhé postupové místo do semifinále se ve vzájemném souboji poprali chlapci z Beverly Hills a Rokle. Už už se zdálo, že nováček turnaje z nových domů od bývalého Kravína při své první účasti utře nos, protože Rokle držely až do poslední chvíle postupovou remízu, ale deset vteřin před koncem dal Pavel "Šuby" Šubrt rozhodující gól, což znamenalo postoup pro Beverly Hills.

    Skupinu B opanovala Parcelona a s přehledem si ohlídala postup z prvního místa. Z druhého fleku šel dál Bambouzek a v semifinále zaskočil v tu chvíli už favorizovaný Kazín a postoupil do finále. Ve druhém semifinále v souboji brankářů B týmu Parcelona - Beverly Hills byl úspěšnější ten starší - Krbec a protlačil svůj tým k finálové šanci obhajovat titul.

    Záverečnému klání však předcházel boj o třetí místo, v němž Kazín i podruhé porazil nepříliš střelecky potentní Beverly o dva góly a dostal se na stupně vítězů.

    Finále bylo ostré jako břitva, především zásluhou otce i syna Puchmajerových. Bambouzek hrál zezadu a doufal, že udrží remízu a s nejlepším brankářem v zádech zkusí vyhrát na penalty. Jenže to by za Parcelonu nesměl hrát nejlepší střelec Pavel Přibyl. Ve druhé půli dostal na chviličku prostor a zařídil vedení svého týmu 1:0. A když pak Michal Kelíšek přidal rozhodující druhý gól, mohla Parcelona opět slavit.

    Výsledky turnaje
    Skupina A
    1. Kazín 7:0 10 b.
    2. Beverly Hills 2:2 7 b.
    3. Rokle 1:1 5 b.
    4. Ptáci 2:3 4 b.
    5. Rafanda 1:7 1 b.

    Skupina B
    1. Parcelona 13:1 12 b.
    2. Bambouzek 6:4 7 b.
    3. Půliči 3:9 4 b.
    4. Járin 2:7 3 b.
    5. Hasiči 2:5 3 b. (pořadí mezi Járinem a Hasiči rozhodl vzájemný zápas, který Járin vyhrál 2:0)

    O 9. místo
    Rafanda - Hasiči 3:0
    O 7. místo
    Ptáci - Járin 3:0
    O 5. místo
    Rokle - Půliči 1:0

    Semifinále
    Beverly Hills - Parcelona 0:2
    Bambouzek - Kazín 1:0

    O 3. místo
    Beverly Hills - Kazín 1:3

    Finále
    Parcelona - Bambouzek 2:0

    Celkové pořadí
    1. Parcelona
    2. Bambouzek
    3. Kazín
    4. Beverly Hills
    5. Rokle
    6. Půličí
    7. Ptáci
    8. Járin
    9. Rafanda
    10. Hasiči

    Nejlepší střelec
    Pavel Přibyl (Parcelona)
    Nejlepší hráč
    Honza Vlček (Kazín)
    Nejlepší brankář
    Bambouzek
    Podívejte se na obsáhlou fotogalerii zde
    (jkl)